Лектори SDM 2023

Д-р Марк Боуес

Д-р Марк Боус е съосновател и клиничен директор на Enamel Clinic, мултидисциплинарна практика в Кейптаун, Южна Африка. Enamel Clinic е официална клиника за цифров дизайн на усмивка (DSD) и първата DSD клиника в Африка. Практиката му е специализирана в естетична и комплексна възстановителна дентална медицина.

Д-р Боус е световен DSD майстор и инструктор. Той е пионер в развитието на DSD в Южна Африка; концепция, която позволява на зъболекарите да развиват и възстановяват усмивки, които отговарят на естетичните и функционални нужди на отделния пациент, като същевременно осигуряват минимално инвазивна дентална медицина. Той е глобален KOL за много влиятелни дентални компании, като DSD.

Многобройните отличия и инструменталната роля на Марк в развитието на стоматологията в Южна Африка му спечелиха високо ценена и уважавана позиция в областта в световен мащаб. Той служи като наставник и стремеж за много зъболекари, както млади, така и опитни.
Той е сътрудник на Международния конгрес на оралните имплантолози от 1997 г. и е лектор на Международния екип по имплантология (ITI). През 2010 г. той основава Южноафриканската академия по естетична дентална медицина (SAAAD), на която сега е бивш президент. Той беше председател на конгреса на Световната международна федерация по естетична дентална медицина (IFED), проведен в Кейптаун през 2015 г. Д-р Боус беше и научен председател на SADA (Южноафриканска дентална асоциация) от 2016 г. до 2022 г. През 2018 г. той основа Digital Dentistry Южноафриканско общество (DDSSA), на което той остава президент.
Той е член-основател и член на научния комитет на Европейската академия по дигитална дентална медицина, като се фокусира върху подобряването на познанията на денталните професионалисти чрез цифрови инструменти и работни процеси. Той също така е сребърен член на престижната група Styleitaliano, посланик на Slow Dentistry Global Network®, както и глобален посланик за организации за овластяване и популяризиране: The Humble Smile Foundation, The Dental Wellness Trust и Greenviu.

Ортодонтията за възрастни играе неразделна роля в неговата минимално инвазивна практика. Д-р Боуз разработва и преподава курсове за подвижна ортодонтия за възрастни както на местни, така и на международни групи. Той също така преподава курсове по естетика и реставрация за Академията за имплантиране и естетика (IAA). Той е изнесъл много лекции в Южна Африка и в международен план по всички аспекти на естетичната и комплексна възстановителна дентална медицина и е клиничен директор на Дипломата по възстановителна и естетична дентална медицина, която стартира през 2022 г. – първата по рода си в Южна Африка.

Събития

"Тотална рехабилитация на устната кухина"
09:00 - 10:00, 06 окт (петък), 2023 (Стая: MILLENNIUM)

Лекцията ще акцентира върху цялостния дигитален работен процес в комплексната естетична рехабилитация. Най-голямата полза в дигиталния свят е планирането на лечението, ще обсъдя значението както на 2D, така и на 3D планирането. След това окончателният 3D план трябва да ръководи лечението, за да гара...

Прочетете още
Виж всички лектори...