Лектори SDM 2014

Д-р Карло Мария Соарди

Д-р Карло Соарди е роден на 04.11.1954г. в Дезенцано дел Гарда,провинция Бреша. След като получава сертификат по микрохирургия през 1984г. от Университета в Бреша, веднага започва работа в отделението по „Орална и Лицевочелюстна хирургия“ на болницата “Spedali Civili di Brescia”. В този институт той извършва много добри операции в областта на mаксиларна ортопедична хирургия, oнкологични лицевочелюстни операции, опреации след травма.
През 1991г, отваря частна практика.
Д-р Соарди участва в множество национални и международни конгреси, има и много публикувани научни изследвания.
В момента Д-р Соарди продължава професионалната си дейност като лекар, специалист по имплантология и максиларна регенерация. Неговата работа включва съвместна дейност с много колеги, работещи клинично и ин-витро.
Д-р Соарди е член на Италианското дружество по Орална и Имплантологична Хирургия(SICOI), Италианското дружество по Остеоинтеграция и Имплантология (S.I.O.), Италианското дружество по Пародонтология (S.I.d.P), Американската Академия по Пародонтология (A.A.P.) и на Международния Конгрес на Имплантолозите (I.C.O.I).
От академичната 2011/2012 година е Асоцииран Преподавател в Денталното Училище „Алма Матер“ в Болоня, а от 2013/2014 и в Университета в Модена.

Събития

"Преодоляване на предизвикателствата при резорбирана максила: нов хирургичен подход"
16:40 - 17:40, 03 окт (петък), 2014 (Стая: Omnia)

Имплантологът през 80те и началото на 90те години е имал една цел: поставяне на имплант,който добре да се интегрира. Връзката между имплант и протезна конструкция, често е считана за второстепенна. Случаи с голяма костна загуба са решавани с автогенна костна присадка, с големи биологични и икономиче...

Прочетете още
"Процедури за запазване на алвеоларния гребен vsимедиатно имплантиране"
09:00 - 13:00, 04 окт (събота), 2014 (Стая: Zimmer)

Курсът ще представи няколко теми: 1. Ще бъдат представени разнообразни техники за запазване на алвеолата, алвеоларна регенерация в зависимост от материала и клиничния случай( ще бъдат обсъдени предимства/ недостатъци на всяка техника) 2. Ще бъде обяснена техника за имедиатно имплантиране с цел и...

Прочетете още
Виж всички лектори...