Лектори SDM 2021

Д-р Валтер Девото

Д-р Валтер Девото
Роден в Киавари 29/03/1965, завършва с почести Стоматология и Дентално Протезиране през 1991г. в Университета в Геноа.
Д-р Девото е работил като преподавател и демонстратор в Университета е Геноа в бакaлавърските курсове по Стоматология и Дентално Протезиране, преподавал е и Детска стоматология и Консервативно зъболечение.
2005- 2006 Лектор в Университета в Мадрид, Магистър по Естетична Стоматология.
2005- 2009 Лектор в Университета в Сиена, Курс по Естетична и Възстановителна Стоматология, Професор по Консервативно зъболечение.

В момента е лектор в Международния Университет а Каталона, Барселона,в следдипломен курс по Естетична Стоматология; Гост професор в Universitè de la Mediterranee, Marseille в курса по „Усъвършенстване на Естетична Реконструктивна Стоматология“.
Д-р Девото се интересува основно в областта на Консервативните и Естетични възстановявания, автор и съавтор на множество публикации в специализирани международни издания.
Участвал е в много национални и международни курсове и конференции като лектор, сътрудник и демонстратор във водещи Европейски Университети.
В допълнение, д-р Девото е автор на една от главите на “Le Guide Esthetique” от А. Фоше, QDT 2003, Франция, “ Odontoiatria Restaurativa”,от A.Елсевие 2009, Италия, “Traumatologia oral” от A. Мендоса,Ергон 2013, Испания, “Endoprotetyka” от M. Заров, Quintessence 2013, Полша, съавтор на “Layer” от Дж. Манаута & A. Салат, QDT 2011.
От 1996г. е член на Академията по Оперативна Стоматология. Активен член на Италианската Академия по Консервативна Стоматология от 1998г. и активен члена на Европейската Академия по Естетична Стоматология от 2002г.
Основател и член на Италианската Академия по Естетична Стоматология.
Основател на Style Italiano.
Освен работата в двете си частни клиники в Сестри Леванте и Портофино, той си сътрудничи с престижни клиники в Европа, специализирани в Естетичната Стоматология .

Събития

"Черното не се завръща: Естетично лечение на преоцветени зъби в ежедневната практика"
17:00 - 18:00, 08 окт (петък), 2021 (Стая: Einstein)

На всяка дентална среща, конгрес или курс, един от основните въпроси за стоматолозите е: как да лекуваме „ черен” зъб? Кой е най- добрият материал? Как да избегнем естетичен рецидив? Имаме богат избор на пазара, от избелващи системи до специализирани възстановителни материали...дори възможността ...

Прочетете още
Виж всички лектори...