Лектори SDM 2018

Д-р Кристиано Томаси

Д-р Томаси е доцент във Факултета по пародонтология на Института по одонтология, Академия Sahlgrenska в Университета в Гьотеборг. През 1991 г. получава степен по дентална медицина от Университета във Верона. През 2002 г. получава сертификат за специалист по клинична пародонтология в Университета в Гьотеборг, Швеция. През 2003 г. става мастър по дентална наука, а през 2007 г. - доктор по одонтология. Има степен доцент доктор от Университета в Гьотеборг на тема "Подходите при контрол на пародонтална инфекция". През 2005 г. печели наградата на Европейската Федерация по пародонтология за пародонтално изследване. През 2007 г. печели наградата на Скандинавското Общество по пародонтология за млади изследователи. Активен член на Италианското Общество по пародонтология и на Италианската Академия по остеоинтеграция. Гост професор в Университета в Падуа, Италия. От 1992 г. работи като пародонтолог и имплантолог в своята частна практика в Тренто, Италия.

Събития

""Нехирургично лечение при пародонтално заболяване""
17:15 - 18:00, 29 сеп (събота), 2018 (Стая: B)

Целта на тази лекция е да дискутира значението и модалностите при механично кореново инструментиране при лечение на пародонтити.Накрая участниците ще могат да избират най- подходящия протокол за нехирургично пародонтално лечение при специфични пациенти и оценят резултата от лечението.

Прочетете още
""Планиране на комплексни пародонтални случаи: как да подходим. Разясняване на новата класификация на пародонталните заболявания от 2018 година "
08:00 - 12:00, 30 сеп (неделя), 2018 (Стая: G)

Само след завършване на този процес ще бъде необходимо да се оцени най- подходящата терапевтична процедура за промяна на прогнозата на компроментираните зъби по позитивен начин, внимателно оценяващ вероятностите за успех и включващ рисковите фактори.

Прочетете още
Виж всички лектори...