Лектори SDM 2018

Проф. Антон Скълиан

Антон Скълиан е професор и председател на Факултета по пародонтология и понастоящем изпълнителен директор на Училището по дентална медицина в Университета в Берн, Швейцария. Той се квалифицира през 1990 г. в Университета в Будапеща и завършва следдипломна програма в Университета в Мюнстер, Германия и Кралския Дентален Колеж в Архус, Дания. Става доцент в Университета в Хамбург. От 2004 г. до 2008 г. е назначен за директор на Катедрата по пародонтология и програмен директор на акредитираната от EFP следдипломна програма в Университета Радбуд в Ниймеген, Холандия. През декември 2008 г. е назначен за професор и председател на Катедрата по пародонтология на Университета в Берн. Понастоящем служи като изпълнителен директор на Училището по дентална медицина на Университета в Берн. Получил е множество изследователски награди, между тях са Антони Ризо Младежката Изследователска Награда на Пародонталната Изследователска Група на Международната Асоциация за дентални изследвания (IADR), награда за за регенеративна пародонтална медицина и Изтъкнатата Учителска Награда на Европейското Ортодонтско Общество. Получава почетни докторски степени от Университета в Будапеща и от този в Тимишоара, Румъния. Автор е на повече от 300 статии в партньорски списания, 20 глави в пародонтални книги и е провел повече от 400 лекции на международни и национални конгреси. Член е на редакционния съвет на повече от 12 дентални списания, сред които са Списанието за дентално изседване, Списанието за клинична пародонтология, Клинично орално имплантно изследване и др. От 2009 г. до 2010 г. е бил президент на Пародонталната Изследователска Група на IADR. Бивш президент на Швейцарското Общество по пародонтология и президент на Европейската Федерация по пародонтология (EFP) за периода 2018 -2019 г. Неговите изследователски интереси са фокусирани върху пародонтално оздравяване на раната, регенеративна и пластично- пародонтална терапия, употребата на антибиотици, антисептици и новите подходи като лазери и фотодинамична терапия за лечение на пародонтални и периимплантни инфекции.

Събития

""Лечение на мекотъканни дефекти около зъби и импланти: Бернска концепция""
11:15 - 12:15, 28 сеп (петък), 2018 (Стая: MIS)

Настоящата лекция ще предостави подробна лечебна философия върху хирургичните рискови фактори и биологичните принципи, които трябва да бъдат взети под внимание за оптимизиране на резултатите. Представянето на клинични случаи и хирургични видеа ще демонстрират стъпка по стъпка процедурата за MCAT и ...

Прочетете още
""Лечение на гингивални рецесии на долни резци - тунелна техника""
09:00 - 11:00, 29 сеп (събота), 2018 (Стая: Planmeca)

На демонстрацията ще наблюдаваме тунелна техника със съединително-тъканна присадка за покриване на рецесии в долния фронт. Уникалната и иновативна техника ще видите на живо с подробни обяснения.

Прочетете още
Виж всички лектори...