Лектори SDM 2018

Д-р Лука Мангани

През 2009 г. печели като студент наградата "Ferdinando Lafusco", връчвана на италианските доктори от бъдещето. През 2010 г. завършва дентална медицина в Университета "Tor Vergata" в Рим. През 2013 г. получава специалност по орална хирургия от Университета в Киети- Пескара. От 2010 г. практикува в Рим, а от 2014 г. - в Латина. От 2011 г. е млад член на Националната Асоциация на Италианските дентални лекари (ANDI) и на Италианското Общество по Консервативна дентална медицина (SIDOC). От 2011 г. до сега изнася лекции на студенти в курсовете по дентална медицина и по дентална хигиена в Университетите в Рим и Анкона. От 2012 г. до сега чете лекции на първо ниво в мастър програмата по имплантно протезиране в Университета в Пиза. Участва в множество конференции и курсове по целия свят. От 2014 г. посещава клиниката на проф. Бичачо в Тел Авив. От 2015 г. посещава студиото на проф. Дзукели в Болоня. Една година е консултант за "Дигитален отпечатък" в Digidental в Рим. От 2016 г. е член и експерт на "Dental XP". Италиански експерт за "WAND STA SYSTEM" (анестезия на единичен зъб). От 2017 г. е член консултант на HTD по имплантология и тъканна регенерация. Допуснат е до PhD програмата за "Материали за здраве, заобикаляща среда и енергия" в Университета "Tor Vergata" в Рим.

Събития

""Използване на автоложни концентрирани растежни фактори (CGF) при регенерация на твърди и меки тъкани""
09:30 - 10:00, 27 сеп (четвъртък), 2018 (Стая: Planmeca)

Целта на тази презентация е да оцени ефекта на концентрираните растежни фактори, смесени с костен графт за ускоряване на формирането на кост и като бариерна мембрана за увеличаване на меко тъканното оздравяване.

Прочетете още
""Болката в съвременната дентална медицина: Можем ли да я премахнем само с компютoризирана анестезия (WAND)""
09:00 - 13:00, 28 сеп (петък), 2018 (Стая: I)

Целта на курса е да представи предимствата на новия метод за постигане на сигурна, предвидима и безболезнена анестезия със компютризираната система (WAND).

Прочетете още
Виж всички лектори...