Лектори SDM 2021

Д-р Благовеста Янева

Д-р Благовеста Янева се дипломира като лекар по дентална медицина в Медицински Университет - Пловдив през 2010 г. и защитава докторска степен с дисертационен труд на тема “Приложение на Er:YAG лазер при лечение на средно тежък хроничен пародонтит” през 2014 г. През 2018 г. придобива специалност “Пародонтолгия и ЗОЛ” в МУ-Пловдив. От 2010 г. д-р Янева работи с лазери и в частната си практика.
Д-р Янева е главен асистент към катедрата по Пародонтолгия и ЗОЛ на Факултет по Дентална Медицина, МУ- Пловдив и част от екипа на Лазерния Център към Научноизследователския институт на Медицински Университет - Пловдив.Тя е активен член на Българското Дружество по Пародонтология и Българското Дентално Лазерно Общество.
Д-р Янева е изнесла повече от 20 научни съобщения, свързани с използването на Er:YAG лазер, под формата на постери и орални презентации в България, Япония, Белгия, Франция, Испания, Македония, Китай и има над 20 публикации, свързани с пародонталните заболявания и тяхното лечение.

Събития

"Лазерно-асистирано пародонтално лечение - клиничен опит"
14:00 - 14:30, 09 окт (събота), 2021 (Стая: Newton)

Лазерите са все по-широко застъпени в денталната медицина. Те имат конкретни взаимодействия с тъканите, които определят предимствата или недостатъците им на приложение в пародонтологията. Настоящата презентация има за цел да запознае аудиторията с възможностите на приложение на Er:YAG лазер в пародо...

Прочетете още
Виж всички лектори...