Лектори SDM 2018

Проф. Методи Абаджиев

Проф. Методи Абаджиев,д.м.
завършва дентална медицина през 1993г. във ФДМ, МУ-Пловдив. Придобива специалност “Ортопедична стоматология” през 1997г. През 2007г. защитава дисертация на тема: ”Възможности за лечение на пациенти с алергии към метали и сплави, с конструкции от лабораторни композити върху естествени зъби и имплантати” и придобива образователна и научна степен „ Доктор” . От 2008 г. е асистент в Катедра по Протетична дентална медицина ФДМ, МУ-Варна и заместник ръководител на УНС „Център по зъбопротезна имплантология”. През 2010г . придобива научно звание „Доцент”. От септември 2011г. Ръководител Катедра Протетична дентална медицина и ортодонтия. През 2011г. придобива квалификационна степен : Експерт по имплантология към DGOI(немска асоциация по имплантология) Автор на над 25 публикации, съавтор в учебниците “Ръководство за обучение по зъбопротезна имплантология” , “ Зъбопротезна имплантология”, “Алергология и орална медицина -принципи и практики”. Води лекции и курсове по дентална имплантология и протетика. Ръководената от него дентална клиника е специализирана в цялостна рехабилитация на дъвкателния апарат и високо естетичната протетика.

Събития

""Лечебно-диагностичен подход при имплантатно-протетичнo лечение на цялостно обеззъбяване на долна челюст""
12:15 - 13:00, 27 сеп (четвъртък), 2018 (Стая: B)

Целта на настоящата лекция е да подчертае важността на феномена мандибуларна еластичност и значението му за протетичното планиране при лечение на цялостно обеззъбяване с неснемаеми конструкции върху имплантати.

Прочетете още
" "Как да започнете и какво трябва да знаете, с лесен протокол за поставяне на имплант""
14:00 - 18:00, 28 сеп (петък), 2018 (Стая: Zimmer Biomet)

Ще бъдат обсъдени първите стъпки в оралната имплантология. Как да планираме клиничен случай и как да изберем подходящия имплант?

Прочетете още
Виж всички лектори...