Лектори SDM 2021

Д-р Муна Ал-Али

Д-р Ал-Али завършва бакалавърска степен по дентална хирургия в Йорданския университет през 2006 г. с отличие от първа класа, последвана от диплома от Кралския колеж по хирурзи на Ирландия (MFDS) през 2007 г. Д-р Ал-Али завършва университета на Мелбърн с доктор по клинична дентална медицина, специализирана в ендодонтията през 2011 г. Тя получи своя йордански съвет по специалност и стипендията на Кралския колеж по хирурзи на Ирландия (FFD-Endo) съответно през 2014 г. и 2017 г. В момента тя притежава и работи в частна практика на пълен работен ден в Йордания. Тя се интересува от ендодонтско образование като цяло и е участвала в преподаването на студенти в Йордания и Мелбърн.

Д-р Муна Ал-Али също е хоноруван преподавател в Стоматологичния факултет на Йорданския университет от 2014 г. Д-р Ал-Али участва в програми за продължаващо обучение на различни нива и има интерес към изследванията на ендодонтското напояване и неговата ефикасност в почистване на канални неравности и в регенеративна ендодонтия. Участвала е в няколко публикации на ендодонтска и стоматологична тематика и е член на експертния съвет на стоматологичното списание Smile в Йордания и член на редакционния екип в Endodontology Journal. Клинично, въпреки че се радва на всички аспекти на ендодонтското лечение и различните трудни ендодонтски случаи, д-р Ал-Али се интересува особено от различните начини за лечение на инфектирани некротични млади постоянни зъби, включително MTA апексификация и регенеративни ендодонтски процедури. Д-р Ал-Али е стипендиант на Кралския колеж по хирурзи на Ирландия, Австралийското и Йорданско ендодонтско общество и Австралийската новозеландска ендодонтска академия. Понастоящем д-р Ал-Али е секретар на Йорданското ендодонтско общество, международен служител за информационни дейности на JES и председател на международния комитет за популяризиране на Азиатско-тихоокеанската ендодонтска конфедерация (APEC).

Събития

"„Усложнения след дентална травма“"
16:30 - 17:15, 09 окт (събота), 2021 (Стая: Einstein)

Зъбната травма често води до пародонтални и ендодонтски усложнения дори при подходящо лечение на първа линия или при спешни случаи. Управлението на такива последици може да бъде много предизвикателно, особено при деца и юноши, където се стремим да поддържаме травматизираната зъбна редица възможно на...

Прочетете още
Виж всички лектори...