Лектори SDM 2018

Проф. Маркус Хюрцелер

През 1984 г. завършва дентална медицина в Университета в Цюрих, Центъра по Дентална и Орална медицина. От 1984 г. до 1986 г. получава следдипломна квалификация към Факултета по Превантивна стоматология и Пародонтология на същия университет. От 1986 г. до 1989 г. получава следдипломна квалификация към Факултета по Фиксирано и Подвижно Протезиране и Науки за денталните материали в Унуверситета в Цюрих.
От 1989 г. до 1991 г. е доцент и лектор към Факултета по Фиксирано и Подвижни Протезиране и Науки за денталните материали в Университета Алберт- Лудвиг във Фрайбург, Германия. От 1991 г. до 1993 г. е гост доцент към Факултета по Пародонтология в Университета в Тексас, Здравния Научен Център в Хюстън, САЩ. От 1997 г. до 2008 г. е партньор в частна практика, ориентирана към пародонтология и имплантология в Мюнхен заедно с проф. Х. Вахтел, В. Болз и Ото Цюп. Основател на Център за Дентално Образование по Пародонтология и Имплантология в Мюнхен. Основател на Дентален Онлайн Колеж: интернет платформа за дентално образование в Мюнхен.От 1996 г. е доцент и от 2002 г. е асоцииран професор в Университета по Дентална Медицина Алберт- Лудвиг във Фрайбург, Германия. От 1993 г. е клиничен доцент в Университета в Тексас, Здравния център в Хюстън, САЩ. От 1997 г. е доцент към Факултета по Превантивна Стоматология и Пародонтология в Университета Алберт- Лудвиг във Фрайбург, Германия.
През 2008 г. основава частна клиника, ориентирана към пародонтология и имплантология в Мюнхен с неговия партньор д-р Ото Цюр. От 2010 г. е основател и преподавател в Център за Дентално Образование в Мюнхен с д-р Ото Цюр.

Събития

""Имплантологията през призмата на времето - накъде ще продължим? ""
09:00 - 10:15, 28 сеп (петък), 2018 (Стая: MIS)

Трябва да бъдат намалени основните предизвикателства на имплантологията като цена, време и болка. Новите концепции в имплантологията вече позволяват да се постигнат тези изисквания. По време на тази презентация също ще бъдат демонстрирани някои от тези нови концепции.

Прочетете още
""Мениджмънт на меките тъкани около импланти - съвременни стратегии за биологичен и естетичен дълготраен резултат""
11:00 - 13:00, 28 сеп (петък), 2018 (Стая: Planmeca)

В продължение на 2 часа ще разгледа новите методи и идеи, с които да постигнем добър естетичен мекотъканнен дизайн. Колко е важен костния и мекотъканния графт , какви хирургични техники трябва да се употребят в конкретните ситуации? Ще се обсъдят множество клинични случаи.

Прочетете още
""Техники на реконструкция на меките тъкани при ясно изразени мекотъканни дефекти" "
14:00 - 17:30, 29 сеп (събота), 2018 (Стая: D)

В продължение на 2 часа ще разгледаме новите методи и идеи, с които да постигнем добър естетичен мекотъканнен дизайн. Колко е важен костния и мекотъканния графт , какви хирургични техники трябва да се употребят в конкретните ситуации . Ще се обсъдят множество клинични случаи.

Прочетете още
Виж всички лектори...