Лектори SDM 2023

Д-р Иван Десимиров

Д-р Иван Десимиров Завършва 1998 г. в Медицински Университет София - Стоматологичен факултет.
След години той завършва 3-годишна следдипломна (PG) специализация по орална хирургия в отделението по орална и лицево-челюстна хирургия в същата институция - завършва през 2003 г.
През годините той направи голям брой курсове за PG в областта на естетичната дентална медицина, оклузия и цялостна рехабилитация на зъбите, водени от проф. Бернд Халер - университет в Улм по адхезивна естетична дентална медицина и Дот. Мауро Фрадеани - Пезаро Италия, в тотална рехабилитация на зъбната редица.
През последните 15 години професионалните му интереси са в областта на хирургията на перио и импланти, елективната хирургия на костите и меките тъкани и напредъка в регенеративните процедури. В тази връзка той участва в магистърски програми, ръководени от добре познати колеги: проф. Zucchelli, проф. Rasperini, Dott. Карло Тинти, д-р Шломо Биршан, както и програма GBR в университета в Берн, ръководена от проф. Дани Бусер и приятели, както и много други. През 2022 г. успешно завършва допълнителна едногодишна магистърска програма по периимплантна реконструктивна и мукогингивална хирургия, ръководена от проф. Масимо Де Санктис - Университет Сан Рафаеле Милано.
Д-р Десимиров е активен член на Европейската асоциация за остеоинтеграция и ITI. Той изнася лекции и курсове в областта на основната и напреднала имплантология, усложнения и лечение на периимплантно възпаление, запазване на ръба и други, като негова основна област на фокус. Притежава частна практика CDS Clinic София

Събития

"„От екстракция до имплант. Управление на постекстракционната динамика на кост и меки тъкани за успешно лечение с импланти“"
17:20 - 18:10, 06 окт (петък), 2023 (Стая: MILLENNIUM)



Прочетете още
Виж всички лектори...