Лектори SDM 2019

Д-р Мария Ел Коури

Д-р Мария Ел Коури завършва като доктор по дентална хирургия през 1995 г. в Университета Свети Йозеф в Бейрут,Ливан.Тя получава следдипломна квалификация по орална патология от същия университет.Тя осъществява напреднало обучение във Факултета по орална патология в болница Pitié Salpetrière в Париж.Тя също получава сертификат по вирусология и имунология от Университета Свети Йозеф в Бейрут, Ливан. Д-р Елкюри в момента е на длъжност като клиничен асистент в Катедрата по рентгенология към Факултета по Дентална медицина в Университета Свети Йозеф в Бейрут.Тя е активен член на Ливанската Дентална Асоциация от 2013 г. Тя има частна клиника в Бейрут и чете няколко лекции по орална патология на местно ниво.

Събития

""Ендодонтско лечение на зъби с незавършено кореново развитие: от пулпно покритие до пулпна регенерация""
09:00 - 10:00, 03 окт (четвъртък), 2019 (Стая: B)

Основната цел на пулпната терапия е да поддържа целостта и здравето на зъбите и техните поддържащи тъкани.Целта на тази лекция е да се разбере и диагностицира тежестта на пулпното възпаление и дали лечението съответно ще бъде пулпно покритие или корено-канално лечение.

Прочетете още
""Ендодонтско лечение на зъби с незавършено кореново развитие: от пулпно покритие до пулпна регенерация""
14:00 - 18:00, 03 окт (четвъртък), 2019 (Стая: I)

На курса ще научите две техники 1. Апексфиксация - техника за лечение и превенция на млечен зъб загубил виталност. Употребата на МТА или ММТА преди да поставим обтурацията 2.Реваскуларизация или регенерация: процедура за възстановяване на зъбните структури с помощта на дентиновия или кореновия ко...

Прочетете още
Виж всички лектори...