Лектори SDM 2018

Проф. Сьорен Йепсен

Проф. Йепсен е ръководител на Факултета по пародонтология, оперативна и превантивна дентална медицина към Университета в Бон, Германия. Преди това той е бил доцент във Факултета по Протетика към Университета в Хамбург и по- късно доцент във Факултета по консервативна дентална медицина и пародонтология към Университета в Киел, През 1981 г. получава своята дентална степен, през 1986 г. - степен по медицина от Университета в Хамбург, а през 1992 г. - мастър степен по пародонтология от Университета Loma Linda в Калифорния, САЩ. През 1999 г. става дипломант на Американския Съвет по пародонтология. През 2005 г. е избран за член на Германската Национална Академия по Науки. През 2007 г. е избран и поканен за председател на Факултета по пародонтолгия към Университета в Берн, Германия. От 2008 г. е ръководител на клинични изследвания в Университета в Бон. От 2015 г. до 2016 г. е президент на Европейската Федерация по пародонтология (EFP). Той е съпредседател на организационния комитет за EFP на световния практически курс върху нова класификация на пародонталните и периимплантните заболявания през 2017 г. и през 2018 г. е научен председател на Euro Perio 9. Чете лекции и публикува обширно, има множество награди и е асоцииран редактор на Списанието по Клинична пародонтология и член на редакционния борд на Клинични орални имплантни изследвания, Европейското списание по орална имплантология и Китайското Списание по дентални изследвания.

Събития

""Пародонтални операции на фуркациите: регенерация или резекция?""
10:30 - 11:15, 29 сеп (събота), 2018 (Стая: MIS)

Бяха тествани различни регенеративни процедури с цел да се премахне фуркационния дефект или да се намали дълбочината на фуркацията.Тази презентация ще преразгледа индикациите и контраиндикациите на различните процедури, ще представи възможните хирургични техники и ръководство за вземане на решения.

Прочетете още
""Дизайн на ламбото и употребата на мекотъканни заместители за оптимална естетика около зъби""
14:00 - 18:00, 29 сеп (събота), 2018 (Стая: D)

Техники на взимане на мекотъкани заместители. Ламба за опитално естетични резултати.Новата обемно стабилна колагенова матрица – как да използват техники на шиене за първично затваряне при регенеративни и аугментационни методи.

Прочетете още
Виж всички лектори...