Лектори SDM 2020

Д-р Роберто Роси

Д-р Роси завършва с отличие дентална медицина в Женева и после специализира Пародонтология в Бостънския Университет през 1992г.
Получава докторска степен по Пародонтология с публикация в Journal of Periodontology. След като се завръща в Италия създава практика с насоченост към пародонтология и имплантология.
Участвал е в проучването на водената тъканна регенерация с различни групи. Бил е преподавател в катедрата по пародонтология на различни университети ( Геноа, Падова, Пиза, Чиети, Рим) и преподавател в Магистърската програма по Пародонтология на Университета в Рим от 2000 година.
Членува в Италианското Дружество по Пародонтология (SidP), Международен член на Американската Академия по Пародонтология и активен член на Италианското Дружество по Естетична Дентална Медицина (IAED). Хоноруван член на Бохемското Дружество по Имплантология и бивш секретар на Италианската Асоциация в Бостънския Университет.
Д-р Роси е национален и международен лектор и автор на публикации в рецензирани списания. Той е съавтор на книгата „Костни биоматериали и отвъд“ с основно участие в разделите за водена тъканна регенерация.

Събития

""Настояще и бъдеще на триизмерната костна аугментация: кортико-ламинарна техника""
15:00 - 16:00, 16 окт (петък), 2020 (Стая: EINSTEIN HALL)

Дефектите на ръбовете на челюстите винаги са били много предизвикателни за клиницистите. Много техники са били проучени през последните 25 години, но никоя не показа постоянен резултат и възпроизводимост. Много се знае за провалите и усложненията, особено когато се занимаваме с вертикални или 3D деф...

Прочетете още
Виж всички лектори...