Лекции SDM 2016

09:00 - 10:00, 06 окт (четвъртък), 2016
Стая: IBSimplant

"Единични импланти в естетичната зона. Анализ на комплекса имплант-абътмант-корона за дълготрайна стабилност и естетика."

Д-р Ставрос Пелеканос

Възстановяванията с единичен имплант в естетичната зона често изисква взискателни хирургични, ортопедични и терапевтични процедури, за да се постигнат дълготрайни стабилни резултати. Въпреки клиничните и научни доказателства,клиничната манипулация, лечебната последователност и работен процес са от изключителна важност,определящи финалния резултат при възстановявания с имплант.Подобрението на меките и/или твърдите тъкани в повечето случаи, ако не във всички, в естетичната зона е абсолютно необходимо,за да се постигне крайно естетичен и естествен външен вид на короната върху импланта. Синхронизирането, изборът на материал и видът на ортопедичното възстановяване допълнително усложняват вземането на решение и засягат крайния резултат.
Тази презентация ще се фокусира върху методологията и лечебната последователност за единичния комплекс имплант- абатмънт- корона в естетичната зона.Освен това ретроспективно ще бъдат дискутирани различни лечебни модели и ще бъдат представени разнообразие от клинични случаи.

Обратно към списъка......