Лекции SDM 2021

09:00 - 11:00, 07 окт (четвъртък), 2021
Стая: Einstein

"Адхезивни овърлеи- концепция и опростен протокол за дълготрайни възстановявания"

Д-р Джанфранко Политано
Проф. Марлийн Пуман

Възстановявания на обширни дефекти в дисталната област с директни техники е възможно, въпреки че не е лесна работа за стоматолога. Клинични проучвания показват, че тези възстановявания функционират доста добре за среден период от време ( +/- 5 години).
Най- трайното, минимално-инвазивно възстановяване на дистални зъби с обширни дефекти е индиректно частично адхезивно възстановяване (онлей, частична корона). В днешни времена няма общ консенсус каква да бъде препарацията за този тип възстановяване. Затова ще бъде представена опростена концепция. Целта е да се създаде комплекс зъб- цимент композит- онлей, който да функционира възможно най- пълноценно и да бъде дълготраен във времето.
В тази лекция ще бъдат обсъдени основните принципи на този комплекс, както и как да направим правилен биомеханичен анализ преди и по време на препарацията на зъба.
Накрая ще бъде описан цялостният клиничен протокол за възстановяване с индиректни адкезивни керамични онлеи/частични корони, според новата концепция.
Финално обобщение ще бъде дадено за дълготрайността на такива възстановявания, основано на клиничния опит на лекторите и резултат от дългосрочни клинични проучвания.


Обратно към списъка......