Лекции SDM 2020

17:45 - 18:30, 16 окт (петък), 2020
Стая: EINSTEIN HALL

"Златни стандарти в имплантологията за 2020, демонстрирани с необикновен клиничен случай"

Проф. Анджело Троедан

Модерната стоматология позволява дългосрочно запазвне на зъби чрез ендодонтски, пародонтални и хирургични лечения. Финалният резултат- в случите когато зъбът в крайна сметка е изваден- винаги има липса на крестална кост за поставяне на имплант. Традиционните процедури за костна аугментация крият високи рискове от усложнения, скъпи са за научаване и изпълнение от стоматолога, и доста влияят на живота на пациента.
Новото поколение технологии като например планирано със CBCT лечение, атравматична и минимално инвазивна пиезотомна хирургия и иновативни биологични костни заметсители, позволяват справянето с много напреднали случаи с по-малък риск от неуспех и по-предсказуеми резултати.
В лекцията ще бъде демонстрирана съвременното, основано на CBCT диагноза и планиране лечение, Пиезотомна хирургия и костна аугментация. Ще бъдат обяснении демонстрирани научните теории чрез видео на хирургичната процедура, започващо от реконструкцията на костта до финалното поставяне на имплант и протетично лечение, след катастрофален неуспешен опит за увеличаване костния обем с традиционните процедури.

Обратно към списъка......