Курсове SDM 2016

14:00 - 18:00, 06 окт (четвъртък), 2016
Стая: G

"Имедиатно поставяне на импланти , мениджмънт на меките и твърдите тъкани в комбинация с пиезохирургия при сложни естетични случаи"

Д-р Ставрос Пелеканос

1-ви уъркшоп: Имедиатно поставяне на имплант #21 с:
a./ Покривен винт със свободна гингивална присадка
b./ Имедиатно временно възстановяване или сулкус формер с костозаместване. Демонстрация от Д-р Пелеканос.
2-ри уъркшоп: Поставяне на имплант #12 с хоризонтален GBR, използвайки костозаместване и мембрана с пинове за фиксиране.
3-ти уъркшоп: Синус лифт аугментация във втори квадрант с костозаместване. Употреба на пиезохирургия в комбинация с алографти при имплантиране и синус лифт.
Употребата на алографти в комбинация с автогенна кост, събрана от съседните зони на оперативното поле, се счита за много сигурен и предсказуем начин на лечение. Минимално инвазивните процедури като употребата на пиезохирургия са от голямо значение за хирургията и за намаляване на постоперативното време за възстановяване. Целта на този практически уъркшоп е да представи употребата и ефективността на новия апарат за пиезохирургия в различни хирургични процедури. Ще бъдат използвани специално създадени модели с мека тъкан и кост, които са много близки до естествените човешки тъкан и кост.
Участниците ще се обучават в следните процедури в 3-ти уъркшоп:
- Поставяне на имплант в естетичната зона с GBR, използвайки разградими мембрани в комбинация с алографт и автогенна костна присадка;
- Външен синус лифт, използвайки алографт и автогенна костна присадка, събрана от ложето с или без поставяне на имплант.

Обратно към списъка......