Клинични демонстрации SDM 2021

12:00 - 13:00, 09 окт (събота), 2021
Стая: Newton

"„Новият работен протокол с xSNAP - TDM“"

Зъботехник Оливър Хил

ПЪРВИ МОДЕЛ С ИЗДЕЛЕН АРТИКУЛАТОР

МАЛКА СЪСТАВКА, КОЯТО ИМА ГОЛЯМ ВЪЗДЕЙСТВИЕ
Досега 3D отпечатаните модели челюсти се предлагаха само с артикулатор, който позволяваше на потребителите да проверяват статичното запушване. За разлика от това, естествените движения на челюстта могат да се извършват само с помощта на конвенционален артикулатор. Времето и усилията, необходими за това, могат да бъдат спестени с xSNAP. 3D съчленената система със сферична глава е просто отпечатана с моделите на горната и долната челюст за прецизно симулиране на физиологични движения на долната челюст (изпъкналост, медиотрузия и латеротрузия). Системата xSNAP е достъпна под формата на набор от данни за създателя на екзокадния модел. Интеграцията в други софтуерни решения (напр. Model Builder на 3Shape Dental System) вече е в ход.

НОВ ТИП МЕХАНИЗМ
Разработчикът на съвместната система xSNAP е Мануел Фрике (Digital Lab Manager в xWERK, по -рано Zfx Süd GmbH). Заявката за патент и полезен модел* е подадена през лятото на 2020 г.

* CDT Manuel Fricke / Zfx Süd GmbH
© 2020 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ
xSnap (UM - 09/2020 DE 202020003948.9)

ПРОСТА СИСТЕМА ЗА КЛИКАНЕ
Сферичната глава на модела на горната челюст просто се щраква в водещия елемент на модела на долната челюст с помощта на жлеб. С това системата вече е готова за употреба.

ДВИЖЕНИЯ НА ЕСТЕСТВЕНАТА ЧЕЛВА
Изпъкналост и латеротрузия: Физиологичните движения на долната челюст могат да бъдат прецизно изпълнени с xSNAP настроен на средна.

180 ° ОТВАРЯНЕ
Моделите със система за свързване xSNAP могат да се отварят на 180 °. Това ги прави отлични като работещи модели, без да се налага разделяне на челюстите.

ДИЗАЙН И ПРОИЗВОДСТВО
ИНТУИТИВЕН КОМПЮТЪРЕН ДИЗАЙН
exocad Model Creator вече доказа своята стойност за проектирането на модели, които да бъдат генерирани въз основа на данни за интраорален скенер. Потребителите на модули получават наборите от проектни данни за xSNAP в три различни размера като добавка, която може лесно да се интегрира в съответната софтуерна библиотека. След като се съхранява там, той се избира по време на процеса на проектиране на модела и се добавя само с няколко щраквания на мишката. Процесът е също толкова интуитивен като цялостния софтуерен дизайн, така че са необходими минимално количество допълнително време и усилия.

ЕФЕКТИВНО ПРОИЗВОДСТВО
Няма ограничения за потребителите, когато става въпрос за производство на модели с шарнирна система xSNAP 3D. По принцип всяка смола, одобрена за производството на пластмасови модели, също може да се използва тук. Системата xSNAP е проектирана така, че съединителните компоненти на моделите на горната и долната челюст могат да бъдат свързани с леко налягане, независимо от гъвкавостта на материала. Също така няма ограничения по отношение на избора на 3D принтер-всичко, което е необходимо, е малко повече място на платформата за изграждане в сравнение с нечленените модели. За производството на xSNAP са необходими само малко количество допълнителен материал, така че моделите xSNAP могат да бъдат произведени по много ефективен и времеви и икономичен начин.

xSNAP (ДОБАВЯНЕ)
Софтуерната добавка за exocad Model Creator съдържа наборите от проектни данни за xSNAP 3D съчленена система (базова версия), зададена на средна стойност за модели с пълна челюст в три различни размера (S, M, L) и за частични модели в един размер.

Еднократна лицензионна такса (три устройства): 299,00 евро
Кампания: 10% отстъпка за нови клиенти (до 28 февруари 2021 г.)

Любителите на xSNAP също имат възможност да подпишат лицензионно споразумение за актуализация. Така те ще получават автоматични актуализации на всеки шест месеца. Тези потребители могат да очакват с нетърпение разширяването на библиотеката им с включване на инцизална плоча с опорен щифт, стави с различни наклони на кондиларната пътека и свързващи рамена с различна дължина.

Годишна такса за лицензионното споразумение за актуализация: € 49,00

Търсите 3D принтери и материали за собствената си лаборатория? XDepot е онлайн магазинът за дигитална стоматология. Това е мястото, където потребителите могат да купуват смоли и CAD/CAM заготовки, инструменти, компоненти за протезиране на импланти, фрези, 3D принтери и много други, освен на героични цени.

xSNAP PRODUCTION на xWERK
Потребителите, които предпочитат да възлагат на външни изпълнители производствените си операции с пластмасови модели, не трябва да пропускат xSNAP: xWERK произвежда модели със съвместна система xSNAP. Всички стъпки на процеса - от проектирането до отпечатването - могат да бъдат изпълнени. Всичко, което трябва да направите, е да попитате. Като алтернатива можете сами да създадете дизайна и да изпратите готовите данни за дизайна на xWERK, така че той просто се справя с производството с първокласно качество. xWERK: истински герой, когато става въпрос за зъбни протези!

Обратно към списъка......